Puhelin: 040 910 9070 tai 040 555 1136 | Sähköposti: info "at" jepp.fi

Puunkaato ja kantojyrsintä -yhdistelmä

Jepp puun poisto, puunkaato ja kantojyrsintä

Puunkaadon ja kantojyrsinnän yhdistelmä on ihanteellinen tapa poistaa pihapuita. Puilla on eliniänennuste, kuten muillakin elävillä eliöillä. Monien naapuruston puiden ihanteellinen elinikä on 15-20 vuotta. Sen jälkeen ne alkavat rapistua. Joihinkin puihin kasvaa ehkä vähemmän lehtiä, jotkin puut saattavat kaatua tai oksat katkeavat kovalla tuulella, rankkasateella tai lumen painosta. Puista voi tulla turvallisuusriskejä, varsinkin jos ne ovat vanhoja tai sairaita. Tuulisilla paikoilla tiheä puusto lisää riskejä rakennuksille ja ihmisille. Jos talosi läheisyydessä on kuoleva tai kuollut puu, kannattaa se kaataa ennen kuin aiheutuu todellista vahinkoa rakennuksille tai voimalinjoille.

Puut lisäävät yksityisyyttä, kaunistavat ja viilentävät ympäristöään ja tarjoavat tervetullutta varjoa kuumimpina päivinä. Ennenkuin kaadat mitään puita, muista, että terveet puut lisäävät tonttisi arvoa toisin kuin puun kannot. Ne tekevät pihasta ahtaan oloisen ja näyttävät nurmikolla rumilta.

Vanha puu on yksi yleisimmistä syistä, miksi omakotiasujat kutsuvat puunkaato- ja puunhoitoyrityksiä paikalle

Ihmiset soittavat ja tilaavat puunkaadon, koska erilaiset taudit tuhoavat puita tehden niistä turvallisuusriskejä. Usein ihmiset eivät huomaa puun sairautta ennenkuin on jo liian myöhäistä.Tutki puusi joka vuosi silmämääräisesti keväällä ja syksyllä. Tässä neuvoja siitä, miten puun kunto kannattaa tarkistaa.

Parempi ja varmempi tapa tutkia puusi kunto

Toisinaan puu näyttää terveeltä ulkopuolelta eikä näkyvissä ole mitään merkkejä sairaudesta. Ulkonäkö voi pettää. Puun sisäpuoli saattaa olla täysin laho tai mätä. Jos arvelet, että puusi saattaa olla laho tai mätä, voimme porata hyvin pienen reiän puunrunkoon ja testata, kuinka tiheää puun sisus on. Tutkimusvälineemme tulostaa käyrän siitä, kuinka tiheää puuaines on.

Jos suunnittelet ostavasi talon metsäiseltä tontilta, puunkaato voi olla tarpeen jotta voit asua puiden läheisyydessä. Hyvin suunniteltu puunkaato ei ole vain taloa tavoittelevien tai myyvien ihmisten asia, vaan jokaisen, joka toimii rakennusalalla.

Suunnittele kaatavasi niin vähän puita kuin mahdollista ja yritä rakentaa niin, että voit säästää niin monta puuta kuin pystyt.

Kuinka puunkaato ja kantojyrsintä tehdään?

Helpoin tapa kaataa puu on ottaa moottorisaha ja sahata puu poikki ja hoitaa kantojyrsintä myöhemmin. Tämä on luultavasti yleisin tee-se-itse-metodi, mutta tämä voi olla hankalaa isompien puiden kaadossa. Tee-se-itse-ihmisillä voi olla pieni moottorisaha, minkä laippa on riittämätön tekemään ison puun kaatolovea.

Puu on maassa, mitä sitten?

Kannonpoisto tulee useimmille ihmisille mieleen vasta sitten, kun puu on kaadettu. Kannonpoistoa kantojyrsimellä kannattaa miettiä jo silloin kun suunnittelee puunkaatoa. Puunkaato ja kantojyrsintä kuuluvat puunpoistoon. Etuja, joita saadaan, kun tehdään kantojyrsintä:

  • Lisää tontin arvoa. (Enemmän tilaa)
  • Piha näyttää paremmalta.

Tärkeä rahansäästövinkki:

Kysy potentiaaliselta puunkaatoyritykseltä omistavatko he kantojyrsimen. Yritys voi tehdä kantojyrsinnän samalla, kun tehdän puunkaato. Tämä voi olla edullisempaa kuin tilata puunkaato ja kantojyrsintä erikseen kahdelta eri yritykseltä.

Toinen vinkki

Tarkasta vanhat kantosi ennen jyrsintää. Jos kanto on jo pehmeä, kannonpoistoon ei tarvita erityisiä välineitä - kanto nousee kaivamalla ylös. Potkaise vanhaa kantoa ja kokeile, liikkuuko se. Käytä moottorisahaa ja sahaa kanto läheltä maanpintaa, ota sitten lapio ja kaiva loput kannosta pois.

Milloin tarvitsen kantojyrsintä?

Hiljattain kaadettujen puiden kannot pitää poistaa käyttäen kantojyrsintä. Kantojyrsintä on juuri sitä, miltä se kuulostaa: jyrsin jyrsii kannon alas maanpinnan alle asti. Kantojyrsimen hampaat rouhivat kannon pieniksi paloiksi.

Kantojyrsintä on helpoin, edullisin ja turvallisin tapa poistaa kannot piha-alueilta.
Kantojyrsin