Puhelin: 040 910 9070 tai 040 555 1136 | Sähköposti: info "at" jepp.fi

Hyvä tietää

Alta löydät artikkeleita moniin palveluihimme sekä puun ja pihanhoitoon liittyvistä aiheista. Klikkaa aiheen otsikkoa avataksesi artikkelin.

Puuta kaataessa täytyy ottaa huomioon monia seikkoja jotka asettavat kaatotyölle lopullisen hinnan, esimerkiksi puun korkeus, rungon halkaisija latvaisuus (montako haaraa latvassa on), kuinka monta puuta kaadetaan, onko lähistöllä rakennuksia, sähkölinjoja, istutuksia, katoksia tai muita varottavia alueita. Jos puussa on hyvin suuria oksia ja se on lähellä rakennusta, hinta on yleensä korkeampi. Tällaisessa tapauksessa oksat lasketaan alas ja puu kaadetaan ylhäältä alaspäin kiipeilykaatona. Näin varmistetaan kaadon turvallisuus.
Säästä kotitalousvähennyksen avulla jopa 45% kun sinulla on mökki, vuokra-asunto, joka on annettu vuokralle, omakotitalo tai asunto. Kotitalousvähennyksen voi saada kotitalouskorjaus- ja perusparannustyön arvonlisäverollisesta hinnasta. Kotitalousvähennys on 45 % ostopalvelun hinnasta, jos maksat vähintään 100 euroa vuodessa. Maksimimäärä kotitalousvähennykseen on 2000 euroa/henkilö, josta kunnostusta ja perusparannusta on 1150 euroa.
Puuta ei saisi itse kaataa jos toimenpiteestä ei ole täyttä varmuutta tai jos puu voi kaatua omaisuuden tai sähkölinjan päälle. Noudata erityistä varovaisuutta koska puu saattaa romahtaa odottamattomasti. Varmista ennen kaatoa että lähialue on tyhjä, jolloin pääset liikkumaan kaatuvan puun tieltä nopeasti pois.
Puunkaadon ja kantojyrsinnän yhdistelmä on ihanteellinen tapa poistaa pihapuita. Puilla on eliniänennuste, kuten muillakin elävillä eliöillä. Monien naapuruston puiden ihanteellinen elinikä on 15-20 vuotta. Sen jälkeen ne alkavat rapistua. Joihinkin puihin kasvaa ehkä vähemmän lehtiä, jotkin puut saattavat kaatua tai oksat katkeavat kovalla tuulella, rankkasateella tai lumen painosta.
Salamanisku puuhun voi olla talolle ja pihalle vaarallinen tilanne, sillä puusta lentäneet palaset voivat iskeytyä käytännössä minne vain. Lisäksi vaurioitunut puu voi itsekseen kaatua tai romahtaa aiheuttaen vakavan henkilö ja omaisuustuhovaaran. Tämän takia paikalle kannattaa mahdollisimman pian kutsua puunkaadon ammattilainen joka pystyy vaurioituneen puun kaatamaan aiheuttamatta turhia riskejä ja vaaraa ympäristölle.
Tarkasta erityisesti myrskyn jälkeen, onko puussa katkenneita oksia. Katkenneita oksia ei välttäämättä heti huomaa,ja myrskyn jälkeen voi mennä kuukausikin ennekuin lehdet alkavat lakaistua. Hyönteiset hyökkäävät sellaisen puun kimppuun jossa on lahoa tai muu tauti.
Pyytäessänne kustannusarviota meiltä, olisi höydyllistä tietää kantojen määrä ja niiden halkaisijat. Tämän tiedon pohjalta tarjoamme työkustannuslaskelman. Mitä paremmin tiedossa on kannon koko, ikä ja puulaji sekä maastonmuoto, sitä tarkemmin hinta-arvio pitää paikkansa.
Kannonjyrsintä on tehokkain ja kustannustehokkain tapa poistaa kannot. Jyrsimme kannon niin, että myös osa kannon maanalaisista osista poistuu.